Enclosure flashes drive errors, but drives seem fine

Support and Discussion for HUR3-SU3S3 ProRaid - For PC Users

Enclosure flashes drive errors, but drives seem fine

Postby ikmarwright » April 6th, 2018, 1:09 pm

Hi

I ran my HUR3-SU3S3 as RAID 0 for over a year without significant incidents. Then it just stopped working [Note: The data is gone, but it had no value anyway -- just temporary storage]. The drive lights flash red and purple and the unit turns itself off after about two minutes. I can change the RAID setting, but it makes no difference to the reboot. Okay fine, I assume something is broken.

But the two drives both work fine using a SATA to USB connector direct to my PC.
And a new (same model) enclosure didn't work any better.

If the drives are fine, the enclosure is fine and the power is fine, what else is there? Does the enclosure demand more than just functionality from the drives?
ikmarwright
 
Posts: 7
Joined: April 6th, 2018, 12:55 pm

Re: Enclosure flashes drive errors, but drives seem fine

Postby Admin_Mediasonic » April 6th, 2018, 3:33 pm

get hard disk sentinel
check both drives health % level and SMART Info

try both drives in Single mode
Admin_Mediasonic
Site Admin
 
Posts: 1750
Joined: January 28th, 2010, 3:29 pm

Re: Enclosure flashes drive errors, but drives seem fine

Postby ikmarwright » April 6th, 2018, 3:42 pm

Connecting the drives via the USB/SATA connector, both drives show 100% health and every S.M.A.R.T. rating is OK

Oh, and both drives were tried in single mode. Neither worked.
ikmarwright
 
Posts: 7
Joined: April 6th, 2018, 12:55 pm

Re: Enclosure flashes drive errors, but drives seem fine

Postby Admin_Mediasonic » April 6th, 2018, 3:54 pm

after you turn the enclosure on
which LEDS are on
take a picture of front panel, after you turn it on
Admin_Mediasonic
Site Admin
 
Posts: 1750
Joined: January 28th, 2010, 3:29 pm

Re: Enclosure flashes drive errors, but drives seem fine

Postby ikmarwright » April 6th, 2018, 3:57 pm

The drive was made in Dec 2010 though. Could the health rating simply be wrong?
ikmarwright
 
Posts: 7
Joined: April 6th, 2018, 12:55 pm

Re: Enclosure flashes drive errors, but drives seem fine

Postby ikmarwright » April 6th, 2018, 4:13 pm

Sorry. Missed your other reply. Take a picture when? Right at the start?

Different drive lights flash at different times at the begining. Then both drive lights go out and it sits there for a minute and then the power light goes orange.
ikmarwright
 
Posts: 7
Joined: April 6th, 2018, 12:55 pm

Re: Enclosure flashes drive errors, but drives seem fine

Postby Admin_Mediasonic » April 6th, 2018, 4:28 pm

ikmarwright wrote:Sorry. Missed your other reply. Take a picture when? Right at the start?

Different drive lights flash at different times at the begining. Then both drive lights go out and it sits there for a minute and then the power light goes orange.


yes a picture of the front panel, right after you turn enclosure on
Admin_Mediasonic
Site Admin
 
Posts: 1750
Joined: January 28th, 2010, 3:29 pm

Re: Enclosure flashes drive errors, but drives seem fine

Postby ikmarwright » April 6th, 2018, 4:53 pm

The shutdown process is faster than I though it was. It takes 30 second from start to end.

After both lights come on. They stay blue for a number of seconds, flash red/purple and turning of. Then ten seconds later the device turns off.

Dave
Attachments
Second 2.jpg
Second 2.jpg (97.98 KiB) Viewed 398 times
Second 1.jpg
After a second
Second 1.jpg (98.94 KiB) Viewed 398 times
Startup.jpg
As soon as I turn it on - Sorry for the blur, my camera doesn't focus fast enough
Startup.jpg (81.9 KiB) Viewed 398 times
ikmarwright
 
Posts: 7
Joined: April 6th, 2018, 12:55 pm

Re: Enclosure flashes drive errors, but drives seem fine

Postby ikmarwright » April 9th, 2018, 10:34 am

Any insight? Or should I just invest in new drives and cross my fingers?
ikmarwright
 
Posts: 7
Joined: April 6th, 2018, 12:55 pm

Re: Enclosure flashes drive errors, but drives seem fine

Postby ikmarwright » April 9th, 2018, 8:30 pm

Since I got no new feedback, I bought two new drives. No difference in the old enclosure. I'll try the new enclosure tomorrow.
ikmarwright
 
Posts: 7
Joined: April 6th, 2018, 12:55 pm


Return to HUR3-SU3S3 ProRaid - For PC Users

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest