New drive doesn't fix raid

Support and Discussion for HFR2-SU3S2 ProRaid - For PC Users
Post Reply
takeoneprod2000
Posts: 3
Joined: June 16th, 2021, 7:04 pm

New drive doesn't fix raid

Post by takeoneprod2000 »

HI..
I had a 4tb hdd drive failure. Purchased a new drive...identical to the other 3 in the raid. When I put the new drive into the enclosure...it never erases the drive error. I tried both hot swapping and turning the raid on/off with the new drive attached.

it has been 3/4 days and still no luck. The drive is working fine...but it seems the new drive is not being accepted.
Suggestions ?
Thanks.

Admin_Mediasonic
Site Admin
Posts: 1857
Joined: January 28th, 2010, 2:29 pm

Re: New drive doesn't fix raid

Post by Admin_Mediasonic »

Which Raid mode are you using?
can you still access the Raid array with 3 drive in ? ( before replacing the bad drive)

takeoneprod2000
Posts: 3
Joined: June 16th, 2021, 7:04 pm

Re: New drive doesn't fix raid

Post by takeoneprod2000 »

Using Raid 5.
Drive is working fine with just three drives. When I insert the NEW drive...doesn't seem to rebuild and I still get the red ERROR light on the enclosure.

Admin_Mediasonic
Site Admin
Posts: 1857
Joined: January 28th, 2010, 2:29 pm

Re: New drive doesn't fix raid

Post by Admin_Mediasonic »

which Hard drive are you using? model #

try cleaning the hard drive ( new drive) with diskpart clean command
https://www.seagate.com/ca/en/support/k ... -005929en/

takeoneprod2000
Posts: 3
Joined: June 16th, 2021, 7:04 pm

Re: New drive doesn't fix raid

Post by takeoneprod2000 »

Using WD 4TB WD40EZRX All drives are identical.

Post Reply

Return to “HFR2-SU3S2 ProRaid - For PC Users”