[Help] Harddrive light is on, but all drives are fine.

Support and Discussion for H8R2-SU3S2 ProRaid - For PC Users

[Help] Harddrive light is on, but all drives are fine.

Postby joelthegreat » December 9th, 2017, 11:15 am

In the top of my ProRaid I have 4 drives. They are 3TB each. It is set up in a RAID 10.

The problem is when I turn the raid on, only 3 of the 4 drives show activity (On that top blue/red LED bar)
Then after a minute or so the Hx light turns on and the top blue led bar just shows blue (no activity).
None of the red LED lights that are next to the individual drives are lit.
The RAID does not show up on my Windows 7 machine in Explorer or Disk Manager.

How do I fix this?
If I move the 4 drives to the bottom 4 slots would it still be able to read them or would that erase my data?

HELP ME PLEASE!
joelthegreat
 
Posts: 2
Joined: December 9th, 2017, 11:08 am

Re: [Help] Harddrive light is on, but all drives are fine.

Postby joelthegreat » December 9th, 2017, 4:58 pm

For anyone who reads this. I pulled the power cord completely out to let it 'drain' then made sure all the drives were seated properly and booted it up. Good news is it saw the RAID proper. Bad news is it told me a drive was 'failed.' Reseated the drive and it's rebuilding.

Side note: What is the point of having a RAID (RAID 10) if when it's rebuilding the disks can't be accessed?
joelthegreat
 
Posts: 2
Joined: December 9th, 2017, 11:08 am

Re: [Help] Harddrive light is on, but all drives are fine.

Postby Admin_Mediasonic » January 10th, 2018, 12:54 pm

when 1 drive is bad, yes you can access the Raid 10 in degraded mode
if you can't access it, then either more then 1 drive have problem or there is a Raid array corruption

have the rebuild finished?
Admin_Mediasonic
Site Admin
 
Posts: 1757
Joined: January 28th, 2010, 3:29 pm


Return to H8R2-SU3S2 ProRaid - For PC Users

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests